SNS: Kozmetička rekonstrukcija

Najavljena rekonstrukcija Vlade svodi se na kozmetičke promene, ocenjuju u Srpskoj naprednoj stranci.

Izvor: B92

Subota, 05.03.2011.

13:09

Default images

Prema mišljenju naprednjaka, rekonstrukcija Vlade predstavlja marketinški potez smišljen da produži ostanak na vlasti vladajuće koalicije za nekoliko dana.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Nebojša Stefanović naveo je, na performansu omladine naprednjaka ispred zgrade vlade, da će ministri "koji ni do sada nisu imali uspeha u radu, tek nakon spajanja ministarstava pokazati nesposobnost da reše probleme građana".

Omladina naprednjaka je performansom "Rekonstrukcija Titanika" predstavila svoje viđenje rekonstrukcije vlade, podsećajući na predizborna obećanja vladajuće koalicije, loše stanje u srpskoj privredi i isticanjem panoa sa slikama ministara, predsednika vlade i lidera drugih političkih partija.

Među akterima na političkoj sceni koji su, prema mišljenju naprednjaka, odgovorni za rezultate aktuelne vlasti i stanje u Srbiji predstavljeni su, pored ministara i premijera, i predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, kao i lider radikala Vojislav Šešelj.

"Danas smo predstavili na panoima i na performansu nekoliko gorućih problema u Srbiji, ali cela ulica bi bila mala kada bismo na panoe stavili sve ono što opterećuje građane Srbije danas", kazao je Stefanović.

On je vladi postavio pitanje zašto ne može da utvrdi ko je "stavio u svoj džep" novac Beograđana izdvojen za izgradnju novog mosta i dodao da je vlast dužna da odgovori zašto građani prestonice za cenu mosta koji se gradi ne mogu da dobiju "najmanje tri mosta".

"Kako je moguće da jedino u Beogradu gradska vlast gradi most koji ima jedan pilon i koji je dugačak 929 metara, a košta 440 miliona evra, možda i 500, a da most Mijo u Francuskoj, koji je neuporedivo viši i veći sa sedam pilona i dugačak dva i po kilometra, košta 400 miliona evra?", upitao je Stefanović i pokazao novinarima slike pomenutog mosta.

SNS je ukazao na to da je preskupa izgradnja mosta jedan od razloga zašto poskupljuju usluge Infostana i struja i još jednom pozvao vladu da hitno raspiše vanredne parlamentarne izbore kako bi Srbija dobila "odgovornu i domaćinsku vlast".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: