Mišel Platini upozorio Tadića

Ako huligani budu nastavili nasilnički da se ponašaju, svi srpski timovi biće isključeni iz evropskih takmičenja, poručio Mišel Platini predsedniku Tadiću.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.02.2011.

17:16

Default images

Predsednik Boris Tadić sastao se sa predsednikom Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišelom Platinijem.

Tadić i Platini su razgovarali o sprečavanju nasilja na fudbalskim utakmicama i neredima koje su srpski huligani napravili na utakmici u Đenovi prošle godine, kaže se u saopštenju Predsedništva Srbije.

Platini je preneo stav unije da će, ako bude nastavljeno nasilničko ponašanje, isključiti i srpske klubove i reprezentaciju iz svih evropskih takmičenja.

Mi u Srbiji imamo problem sa huliganima, svesni smo toga i spremni smo na definitivni obračun sa njima, rekao je Tadić.

On je dodao da će Srbija sa unijom raditi na tome da se takvi događaji ne ponove.

Tadić je naglasio da su huligani bezbednosni problem i da Srbija mora zaustaviti nasilje u fudbalu, koje sa sportom nema nikakve veze, već se radi o formi kriminala koja se mora neprekidno suzbijati.

Sastanku su prisustvovali i direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Saša Vukadinović i generalni sekretar Evropske fudbalske unije Đani Infantino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: