Nagrade za najuspešnije privrednike

Miroslav Bogićević proglašen za srpskog privrednika decenije, a kompanija “MK grup” za najbolju u zemlji u poslednjih 10 godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.02.2011.

12:58

Default images

Vodeći privrednici Srbije su u Narodnom pozorištu dobili nagrade Kluba privrednih novinara.

Ovo je deseto jubilarno uručivanje nagrada privrednih novinara, pa su pored godišnjih, uručene i decenijske nagrade.

Nagrada koja nosi naziv Zlatni dinar cara Dušana najpre je uručena predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za jačanje ekonomskih veza Srbije i Republike Srpske.

Dodik je posle uručenja priznanja izrazio želju da Republika Srpska i Srbija naprave jedinstveni privredni, kulturni i duhovni prostor.

To je moj cilj i ja sam posvećen tom cilju, u nadi da će on ostvariti definitivan uspeh, rekao je Dodik.

On je kazao i da specijalni odnosi Republike Srpske i Srbije nisu samo mrtvo slovo na papiru, jer je vidljivo sve što je učinjeno kroz mnoge projekte koji su do sada sprovedeni.

Nagradu Dodiku uručio je premijer Mirko Cvetković, koji je rekao da je Dodik učinio pomak u uspostavljanju odličnih odnosa Republike Srpske i Srbije.

Samim tim što imamo dobre ekonomske odnose s Republikom Srpskom znači da imamo dobre odnose i sa Bosnom i Hercegovinom, a Srbija nastoji da održi uspešne ekonomske odnose i sa ostalim zemljama regiona, rekao je Cvetković.

Cvetković je naglasio da Srbiju u ovoj godini očekuje mnogo rada i bolji ekonomski rezultati, a Vlada će posebno podržati razvoj prerađivačke industrije, poljoprivrede i izvoz.

Privrednici sa kojima smo razgovarali smatraju da je moguće poboljšati ekonomsku situaciju, ali da bi pored privrednika i država trebalo da uloži ogroman napor kako bi se najpre spečio rast nezaposlenosti kao jedan od osnovnih problema.

Miodrag Kostić, čija je kompanija “MK grupa” proglašena za najbolju u protekloj deceniji, smatra da bi nove privatizacije mogle da smanje povečanje nezaposlenosti.

"Nezaposlenost je verovatno jedan od najvećih problema koji nas čeka u 2011. godini. Ono što ja mogu svojim skromnim doprinosom da uradim je da pokušamo da u privatizaciji možda nekih preduzeća sačuvamo taj trend smanjivanja nezaposlenosti. Inače, u kompaniji ‘MK group’ uvek je otvoren oglas za prijem, pogotovo mlađih ljudi, pripravnika”, kaže on.

Privrednik decenije, po mišljenju privrednih novinara, vlasnik “Farmakoma” Miroslav Bogićević smatra da je zarad povećanja zaposlenosti neophodno razvijati sektor proizvodnje.

Bogićević kaže da je za ulaganje u proizvodnju neophodna razvojna banka.

“To je dobra poruka za sve one zaposlene, to je dobra poruka za naše poslovne partnere i naravno to je odlična poruka za one nezaposlene, jer bez investicija, bez razvojne banke nijedna država u svetu ne može da opstane", smatra on.

Zlatna plaketa "Poslovni čovek godine" je pripala generalnom direktoru preduzeća "Interkomerc" Goranu Perčeviću.

Bankar decenije je predsednica Izvršnog odbora “Banke Inteza” Draginja Đurić, a brend decenije je “Jelen pivo”.

Plaketa za poslovnu viziju je u rukama direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića.

Plakete i zlatne Dušanove dinare dobili su i brojni drugi učesnici privrednog i ekonomskog života Srbije, među kojima je Evropska banka za obnovu i razvoj, ali i Emir Kusturica i Vladimir Veličković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: