Mitrović: Sprega protiv mene

Reagujući na pisanje Novosti da je TV Pink u Sloveniji u krizi, Željko Mitrović kaže da je reč o sprezi gde se Novosti ponašaju kao glasilo kriminalnih krugova.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Četvrtak, 27.01.2011.

08:38

Default images

Prema njegovim rečima, menadžment koji je smenio u TV Pink.Si u dubokoj je sprezi sa Beogradom.

Vlasnik TV Pinka dodaje da nema razloga za zabrinutost ljudi u kompaniji, ali "ima za one koji su želeli krah tom projektu od samog početka"

"Stvar je tu veoma jednostavna, potpuno identična ekipa koja je generisala u prethodnih šest meseci, koliko se dešava taj sukob sa Slovenijom, ista ekipa sada dvadeset dana, posle mojih odluka, a moje odluke su, kada sam se razboleo, da smanjim broj zaposlenih na minimum zbog rizika poslovanja i da sačekam da se oporavim pa da se onda nastavim boriti", kazao je Mitrović za B92. "Slovenija je, nažalost, u dubokoj sprezi, zapravo menadžment koji sam smenio, sa okolinom koju sam spominjao. To je sprega u kojoj se Večernje novosti ponašaju kao glasilo kriminalnih krugova koji su uspostavljeni na relaciji Beograd-Ljubljana", tvrdi Mitrović.

On kaže da je slovenačkom ogranku TV Pink porastao rejting za 15 procenata, iako je smanjen broj zaposlenih sa 90 na 30.

"Tamo smo, zapravo, sticajem okolnosti, napravili koncept koji je mnogo kvalitetniji i bolji ovog trenutka za nas", kazao je Mitrović.

"Tako da nema nijednog trenutka za zabrinutost same kompanije, ali ima problema sa zabrinutošću onih koji u tome ne učestvuju, odnosno onih koji su tom projektu priželjkivali krah od samog početka", dodao je.

"Ako pažljivo pročitate tekst u Večernjim novostima, a vi vidite ko je tu od autora i kako se došlo do saznanja i gde su se prikupljali podaci - shvatićete da je on vrlo precizno napisan i da je intonacija u njemu, kao i oblikovanje takvo da je on već spreman onog trenutka kada ja ne budem u situaciji da se bavim poslom", zaključio je vlasnik Televizije Pink.

Ceo intervju Željka Mitrovića za B92 možete pročitati ovde.

A šta su napisale "Večernje novosti"

"Večernje novosti" pišu da je Televizija "Pink" u Sloveniji u krizi, što potvrđuje podatak da su ukinuti jutarnji i informativni program na Televiziji "Pink.Si".

Preduzeće "Pink Slovenija" d.o.o. beleži već oko pola miliona evra gubitka, javlja slovenački "Požar report". Naime, jutarnji program "Rana ura", lansiran jesenas sa mnogo pompe, preko noći je ukinut, a ista sudbina zadesila je i informativne emisije. Upravo je informativni program trebalo da bude uzdanica Televizije "Pink.Si", za koju je Mitrović obećavao da će po gledanosti brzo nadigrati konkurenciju. Vesti su, međutim, izbrisane iz programa "Pink.Si" i pre nego što je okupljena ekipa počela da radi.

Dvadesetak novinara i urednika je dobilo otkaz, kao i deo režije, a dobro obavešteni izvori tvrde da se klima fotelja i Žarku Veličanskom, dosadašnjem direktoru slovenačkog "Pinka".

Mediji u Sloveniji šire informacije da "Pink" u Sloveniji neće dočekati maj, pozivajući se na poverljive izvore iz Beograda, i da Milica Mitrović i njena sestra Lola Krmpotić nameravaju da obustave investicije u Sloveniji.

"Novostima" je nezvanično saopšteno da će privremeno biti prekinut informativni program.

List piše i da je Ministarstvo kulture Slovenije izrekle opomenu TV "Pink.Si" zbog nepoštovanja zakonske odredbe o korišćenju samo slovenačkog jezika. Problem je otklonjen doslednim prevođenjem na slovenački, pa inspektorat nije izrekao drakonske kazne.

Mitroviću je progledano kroz prste navodno i zato jer je, posle velikih poplava koje su pogodile slovenačku prestonicu, donirao oko 30.000 evra za ugrožene vrtiće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: