"Ništa novo u slučaju Nastića“

Ambasador Srbije u SAD Vladimir Petrović kaže da informacija da je državno tužilaštvo utvrdilo da Nastići nisu krivi za zlostavljanje dece nije novost.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.01.2011.

22:56

Default images

Ambasador Petrović kaže za B92 da je ta odluka tužilaštva stara 6 meseci i da pravna bitka za povratak dece Vuku i Verici Nastić tek predstoji.

Da podsetimo, Vuk i Verica Nastić su optuženi u Kaliforniji da su seksualno zlostavljali i zanemarili svoju decu.

"Blic" je ranije objavio da je američko državno tužilaštvo u Sakramentu utvrdilo da Vuk i Verica Nastić nisu krivi za seksualno zlostavljanje svoje dece, za šta su bili optuženi. "Odluka o kojoj pričamo je stara odluka. Kada su roditelji optuženi za navodno zlostavljanje dece, javni tužilac u Kaliforniji je utvrdio da slike koje su nađene nisu bile slikane od strane oca nego od strane sina. Tako da to nije nikakva novost“, kaže Petrović.

Vuk Nastić u izjavi za B92 kaže da je njemu i njegovoj supruzi konačno dozvoljeno da se vide sa decom, ali pod nadzorom. Nemaju pravo da govore o slučaju, a sa decom moraju da komuniciraju isključivo na engleskom.

"Deca su već isfrustrirana jako, tako da i ne pomišljaju na to. Deca ne smeju da kažu ništa šta im se dešava, ne znamo šta je njima rečeno. Samo vidimo tu reakciju što nas opet vide zajedno i što su oni zajedno, deca su presrećna. Ali šta se stvarno dešava mi to ne znamo, šta se dešava u njihovim dušama mi ne znamo i šta njima ko priča ne znamo i ne smemo da pitamo“, kaže Vuk Nastić.

Damjan i Nastasija Nastić do daljeg ostaju razdvojeni u hraniteljskim porodicama. Preliminarno ročište u ovom slučaju biće održano 25. janura, a glavni pretres 14. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: