Utorak, 28.12.2010.

11:52

Koha ditore: Podaci BIA u izveštaju

Izvestilac Saveta Evrope Dik Marti koristio za svoj izveštaj o trgovini ljudskim organima na Kosovu i podatke BIA Srbije, piše „Koha ditore“.

Izvor: FoNet

Default images

List je imao uvid, kako se navodi, u izveštaj BIA iz 2003, u kome srpska tajna služba opisuje "terorističku mrežu Albanaca".

U izveštaju se ne govori o trgovini ljudskim organima, ali se pominju različite grupe Albanaca u vezi s trgovinom oružjem, narkoticima i ljudima.

U izveštaju, piše "Koha", "kao što se i očekivalo" Bezbednosnoinformativna agencija opisuje OVK, a zatim i OVPBM i Nacionalnu oslobodilačku armiju, kao terorističke grupe koje se bave organizovanim kriminalom.

Sličnosti između izveštaja BIA i Martijevog izveštaja su u jeziku koji se koristi prilikom opisa delovanja albanskog društva, u referencama koje čine Dreničku grupu i u načinu na koji je napisano prezime premijera Hašima Tačija, piše "Koha".

Podsetimo, Komitet za ljudska prava Saveta Evrope usvojio je 16. decembra izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu. Marti insistira i na umešanosti Albanije, a kao vođu kriminalne grupe koja se bavila otimanjem ljudi, kojima je vadila organe i potom ih prodavala, imenovao je Hašima Tačija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: