Uhapšen brat Svetozara Marovića

Gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i potpredsednik opštine Dragan Marović, privedeni jutros u Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal u Podgorici.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 24.12.2010.

10:38

Default images

Dragan Marović je, inače, brat doskorašnjeg potpredsednika Vlade Crne Gore Svetozara Marovića.

Uprava policije Crne Gore potvrdila je da je, po nalogu Vrhovnog državnog tužilaštva, realizovala akciju u kojoj je uhapšeno deset osoba, među kojima su i Kuljača i Marović.

Kako se navodi u saopštenju policije, uhapšeni su osumnjičeni za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kuljača i Marović su, kako je navedeno, iskorišćavajući službeni položaj i ovlašćenja, firmi "Zavala invest" iz Budve pribavili protivpravnu imovinsku korist na štetu opštine Budva, u većem iznosu koji se tek utvrđuje.

Uz Kuljaču i Marovića, uhapšeno je još osam njihovih saradnika.

Policija potražuje još jednu osobu koja se, prema njihovim saznanjima, ne nalazi u Crnoj Gori, a sumnjiči se da je oštetila crnogorski budžet, utajila poreze i doprinose u većem iznosu.

Nakon više višesatnog saslušanja, Kuljači je određen pritvor od 48 sati, potvrdio je njegov advokat Zoran Vukčević. On je rekao da mu sa Draganom Marovićem, koji mu je takođe klijent, od jutros nije dozvoljen kontakt.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović i odlazeći premijer Milo Đukanović nisu želeli da komentarišu hapšenje desetak funkcionera budvanske opštine, navodeći da je to u nadležnosti državnih organa.

"Smatram da je pravosuđe nezavisno i u svim fazama samostalno odlučuje. Nisam, niti ću komentarisati krivične postupke vrednujući svoj odnos predsednika države prema nezavisnosti pravosudnih organa“, rekao je Vujanović.

Đukanović je rekao da je pre nekoliko sati upoznat s tim slučajem, ali da ne želi da ga komentariše jer je u nadležnosti državnih organa koji će se oglasiti tim povodom.

Svetozar Marović veruje da je politička meta

Potpredsednik Vlade u ostavci Svetozar Marović veruje da je od početka politička meta u svemu što je prethodilo i trajalo u vezi sa hapšenjem u Budvi.

On je zamolio da njega privedu, osude i po kratkom postupku pošalju u najtamnije zatvore, ako je to dobro za Crnu Goru i u skladu s njenim zakonima.

Marović je za uhapšene zatražio da budu pušteni da se brane sa slobode “kao ljudi, vredni i cenjeni građani Budve“, jer oni, tvrdi on, nisu ni bežali od zakona niti se zakona boje, da bi ih “u rano i mračno jutro privodili pred njihovim porodicama kao članove terorističke organizacije ili mafijaških klanova“.

“Trebalo ih je samo pozvati i oni bi došli kao lojalni građani“, kazao je Marović u izjavi dostavljenoj medijima.

On je rekao da podržava aktivnosti da, kako je kazao, budemo svi jednaki pred zakonom, da u borbi protiv korupcije i kriminala krivi odgovaraju, a nevini budu nevini, dok se ne dokaže njihova krivica.

Marović veruje da o tome vode računa oni koji i lično i institucionalno odlučuju o slobodama, pravima i životima ljudi.

Marović je kazao da mnogi misle, da je to atak na njega, na Budvu u kojoj živi od rođenja jer nikada, kako je naveo, nije skrivao ni ko mu je bliži, ni koga voli, ni kome pripada.

On veruje da će se istina brzo utvrditi. “Jer hoću da verujem u pravosuđe bez obzira što neki očigledno više vole spektakl i hapšenja nakon sahrane najbližih“, rekao je Marović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: