I DSS podržao studente

Dan nakon Liberalno-demokratske partije, i Demokratska stranka Srbije zatražila od Vlade da studentima koji štrajkuju omogući prelaz na budžetsko školovanje.

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2010.

19:29

Default images

Potrebno je prekinuti agoniju studenata koji se, kako ocenjuje DSS, sa razlogom bore za ostvarenje svojih prava.

"DSS najenergičnije zahteva od Vlade Srbije da studentima omogući prelaz na budžetsko školovanje i upis godine svim studentima koji su ostvarili zakonom propisanih 48 bodova", rekao je portparol Petar Petković.

On je naveo da vlada kaže da ne može da reši problem jer nema para umesto da je, kako je naveo Petković, uspostavljen jedinstven način finansiranja studenata za celu Srbiju kao što DSS traži.

"Ovakvu politiku vlade i odnos prema studentima najbolje odslikava'skandalozna' izjava pomoćnika ministra Slobodana Jaukovića koji poručuje studentima da se za školarine obrate 'Miškoviću i Obami'", rekao je Petković.

Po oceni DSS-a, ostavka pomoćnika ministra i poštovanje zakonskih prava studenata minimum je koji je vlada dužna da ispuni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: