U 15 časova blokiran autoput

Da bi Hilari Klinton od aerodroma sigurno stigla do Palate Srbija, policija je u 15 časova blokirala autoput kroz Beograd i obe petlje kod Beogradske arene.

Izvor: B92

Utorak, 12.10.2010.

16:09

Default images

Duž ulica kojima državna sekretarka SAD dolazi do Palate Srbija na svakih 20 metara stoje policajci, a oko same zgrade raspoređeni su pripadnici žandarmerije.

Tačno u 15 časova, autoput kroz Beograd postao je najtiši deo velegrada - trasa kojom je planiran prolazak Hilari Klinton očišćena je od automobila da bi visoka gošća iz SAD mogla da stigne do Palate Srbija.

Osim najviših državnih zvaničnika, dolazak Hilari Klinton očekivali su i građani za koje svaki dolazak stranih zvaničnika znači i zatvaranje saobraćaja:

"Ići ću peške, peške ako zatvore"; "Idem sad na posao tako da ne znam do koliko će biti zatvorene. Ne bih znala to, ali mislim da će se do pola 7 to rešiti sve"; "Kad je Bajden dolazio, ja sam se popeo na krov i slikao sam dole, gledao sam snajperiste i bojao sam se da će da me upucaju. I sad ću opet da se popnem na krov i da slikam, malo, fotoaparatom, nema veze... Da to čuvam kao uspomenu", kažu pojedini stanovnici glavnog grada Srbije. Osim primetno većeg broja policajaca oko Palate Srbija, zatvaranja ulica nije bilo tokom prepodneva. Tek oko 15 časova počelo je zatvaranje okolnih ulica.

Slično se očekuje i za po podne, a jedino će predveče na 30 minuta biti zatvoren Brankov most.

Policija se za doček Klintonove sprema već nekoliko dana, a tokom prepodneva na Palati Srbija okačene su zastave Srbije i Sjedinjenih Država.

Tokom posete Hilari Klinton Beogradu na snazi je prvi, odnosno najviši stepen obezbeđenja.

U njenom obezbeđenju učestvuje oko 4.000 policajaca koji će, koristeći iskustva iz ranijih poseta visokih američkih i ruskih zvaničnika, biti znatno manje vidljivi, a zatvaranja ulica biće kraća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: