Albanija ne podnosi rezoluciju UN

Albanski premijer Salji Beriša je izjavio da Tirana neće podnositi sopstvenu rezoluciju o Kosovu na zasedanju Generalne skupštine UN.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.09.2010.

09:35

Default images

On je u intervjuu bečkom dnevniku "Standard" rekao da je pitanje Kosova do sada bilo pitanje između Beograda i međunarodne zajednice.

„Međutim, nakon presude Međunarodnog suda pravde, napori Srbije su neopravdani, jer Srbija mora da se pridržava međunarodnog prava“, rekao je Beriša.

On je dodao da je Srbija sama uputila pitanje Međunarodnom sudu pravde i dobila presudu i da su, zbog toga, „svi pokušaji da se suprotstavi međunarodnoj presudi bizarni i neće joj pomoći".

Posle presude MSP, Tirana intenzivno lobira kako bi obezbedila nova priznanja države koju su jednostrano proglasili Albanci na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: