Traže neisplaćene nagrade od TV BK

Mnogi učesnici kviza Milioner iz vremena kada se prikazivao na TV BK Telekom uskraćeni za osvojene nagrade, jer je ta televizija otišla u stečaj, piše "Danas".

Izvor: B92

Utorak, 17.08.2010.

00:39

Default images

Prema podacima Privrednog suda u Beogradu, od početka pokretanja postupka stečaja BK Telekomu 20 učesnika ovog kviza podnelo je prijavu potraživanja.

Radi se o iznosima od 48.000 do 192.000 dinara, što je ukupno više miliona dinara.

Mladen Mitrović, koji je u kvizu Milioner učestvovao 2006. kada je osvojio 96.000 dinara, kaže za "Danas" da mu je tek nedavno, nakon što je zatražio potraživanja od Trgovinskog suda, isplaćeno deset odsto nagrade, odnosno 9.600 dinara. BK Telekom je, inače, u obavezi da isplati nagrade, a ne produkcijska kuća koja ima prava na kviz.

"U ugovoru koji posedujem piše da je rok za isplatu 90 dana od dana emitovanja kviza na televiziji. Meseci su prolazili od roka koji je predviđen za isplatu. Međutim, dobijao sam obećanja da će nagrada biti isplaćena kada BK Telekomu bude odblokiran račun. Račun nikada nije ni bio odblokiran nego je kasnije BK Telekom ušao u stečaj", navodi Mitrović.

On je, kako kaže, 2008. podneo zahtev u Trgovinskom sudu u Beogradu za svoje potraživanje, jer je takva procedura za firme koje su u stečaju. Prema njegovim rečima, tek pre nekoliko meseci, nakon četiri godine od emitovanja kviza, njemu i većoj grupi takmičara isplaćeno je po deset odsto osvojene nagrade, "čime je taj postupak okončan".

"Kada se uzme u obzir kurs dinara na dan kviza i na dan isplate i troškovi sudskog postupka, zarada ne postoji", navodi Mitrović.

U Privrednom sudu u Beogradu navode za "Danas" da još 12 parnica u kojima je BK Telekom nije pravosnažno okončano, pa je stečajni upravnik rezervisao sredstva za slučaj neuspeha u tim sporovima i izvršio delimičnu deobu poveriocima po Nacrtu za glavnu deobu u visini od deset odsto za sve poverioce četvrtog isplatnog reda, pa i za učesnike kviza "Milioner".

Inače, na osnovu sprovedenog postupka prodaje putem javnog nadmetanja održanog u septembru 2008. prodat je RTV BK Telekom u stečaju kao pravno lice za izlicitiranu cenu od 80.136.638 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: