EU želi dogovor sa Srbijom

Brisel je za sada odustao od podnošenja svoje rezolucije Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, piše "Blic“.

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2010.

00:10

Default images

U kancelariji visoke predstavnice EU Ketrin Ešton rečeno je za "Blic” da je "EU primila na znanje nacrt rezolucije koju je Srbija podnela. EU pozdravlja posvećenost Srbije dijalogu”.

U Briselu zvanično za "Blic” niko nije hteo da potvrdi postojanje nacrta rezolucije koju je, prema nezvaničnim informacijama pripremila upravo šefica diplomatije EU.

Iz britanskih diplomatskih krugova ranije je najavljeno da će nacrt rezolucije EU potpisati 22 članice EU koje su priznale Kosovo, a možda i svih 27 članica.

Na pitanje "Blica” da li su u toku razgovori predstavnika zemalja EU o rezoluciji koju bi podnela Unija, u kabinetu Ketrin Ešton su odbili da direktno odgovore i pozvali su se na deklaraciju koju je prihvatilo svih 27 članica i koju je Eštonova iznela dan nakon mišljenja suda.

Iz kabineta Eštonove dodali su za "Blic":

"EU je spremna da olakša dijalog između Beograda i Prištine s ciljem promovisanja saradnje, postizanja napretka u evropskim integracijama i poboljšanja života ljudi”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: