Meksiko: Uhapšen vođa narko kartela

Luis Vaskez, vođa meksičkog narko kartela "La Linea", čiji se članovi terete za više ubistava, otmica i iznuda, uhapšen je u pograničnom gradu Huarezu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.07.2010.

11:27

Default images

Ramon Eduardo, šef federalnog odseka za borbu protiv narkotika, kaže da je Luis Vaskez direktno primao naređenja od Vinsentea Karalja, najmoćnijeg narko bosa u Meksiku.

Uhapšeni je predstavljen novinarima, vezanih ruku, u Meksiko Sitiju. U policiji kažu da od njega sada žele da izvuku što više informacija o narko kartelu kom pripada.

"Pripadnici meksičke policije uhapili su naoružanog Luisa Vaskeza, u njegovom stanu. On je organizovao slanje i primopredaju droge, i isplatu novca", rekao je Eduardo.

Članovi narko kartela La Linea sumnjiče se za ubistvo 14 ljudi, među kojima su i dva činovnika američke ambasade u Meksiku. Policija nije saopštila gde je uhapšen Vaskez, ali je rečeno da je kod njega, pored dva pištolja, pronađeno i pola kilograma kokaina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: