Žena se zapalila, porodica tuži

Porodica S.M, pacijentkinje psihijatrijskog odeljenja čačanske bolnice koja je pokušala da se zapali, najavila je da će tužiti bolnicu.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2010.

17:09

Default images

S.M. (66) je pokušala da se zapali i tom prilikom zadobila opekotine trećeg stepena na 40 odsto površine kože.

Sin pacijentkinje Rade M. izjavio je novinarima da je njegova majka smeštena pre šest dana na psihijatrijsko odeljenje u čačanskoj Bolnici i da je u toku noći pokušala upaljačem da se oslobodi fiksatora kojim je bila fiskirana za krevet.

Prema njegovim rečima, ona je upaljačem zapalila svoju odeću, čime je ugrozila život.

On je ocenio da nadležni u bolnici nisu spoveli do kraja proceduru prilikom prijema pacijentkinje, da je ona ostala u svojoj odeći, da nije pretresena i da joj nije oduzet upaljač koji se kod nje nalazio prilikom prijema.

Portparol čačanske Bolnice Slobodah Gujaničić izjavio je da su vitalne životne funkcije pacijentkinje S.M. stabilne i da je ona zbog velike površine opečene kože smeštenana na Institut za plastičnu hirurgiju u Beogradu.

On je dodao da je pacijentkinja dovedena 2. jula u popodnevnim satima u bolnicu, u pratnji policije, gde je smeštena na psihijatrijsko odeljenje u stanju velike uznemirenosti i agresivnosti.

Gujaničić je dodao da je prilikom prijema, obrade i terapije u poptunosti ispoštovana procedura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: