Negotin: Primedbe na rad ombudsmana

Negotinci nezadovoljni akcijom Dani zaštitnika građana u tom gradu, tvrdeći da su predstavnici ombudsmana otišli iz grada ranije nego što je bilo planirano.

Izvor: B92

Subota, 26.06.2010.

15:43

Default images

Akcija Dani zaštitnika građana, koja je krajem radne nedelje sprovedena u Negotinu, po svemu sudeći nije dala očekivane rezultate.

Mnogi građani Negotina sa kojima je razgovarala ekipa B92 još nisu upoznati sa time da u Srbiji postoji institucija koja štiti prava građana.

Istovremeno, za delimičan neuspeh akcije su, kako tvrde građani, krivi i sami predstavnici zaštitnika građana koji su iz Negotina u petak otišli dva sata pre predviđenog roka.

Protekla dva radna dana u Negotinu je organizovana akcija "Dani Zaštitnika građana", čiji je cilj između ostalog bio da se meštanima ovog grada omogući da podnesu pritužbe nezakonit ili nepravilan rad organa uprave a na štetu ostvarivanja zagarantovanih prava građana.

Iako su mogli da ostvare svoje pravo i požale se ombudsmanu u svom gradu, mnogi Negotinci sa kojima je razgovarala ekipa B92 nikada nisu čuli za instituciju obucmana.

Katarina Rajić i Ivan Tasić imali su nameru da svoju pritužbu na rad Lekarske komore predaju predstavnicima zaštitnika građana, ali to ipak to nisu učinili, jer su oni koji su trebali da prime tužbu otišli dva sata ranije.

Ivanu Tasiću koji je pre nekoliko meseci podneo krivične prijave protiv negotiskih lekara jer sumnja da njegova pokojna supruga nije lečena kako treba. Lekarska komora kojoj se takođe žalio poslala je rešenje da je slučaj zastareo, pa je Ivan takođe želeo da iskoristi svoje pravo i požali se zaštitnuku građana.

Kako su nam rekli u Sektoru za odnose sa javnošću zaštitnika građana, službenici koji su bili angažovani na ovom projektu, pošli su u Begorad dva sata ranije, ne zbog toga što je, kako su rekli, bio početak vikenda, već zbog toga što je odziv građana kako kažu bio slab.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: