Okončana drama u Lajpcigu

Današnja drama u Lajpcigu je okončana bez krvoprolića - taoci su pušteni a otmičar uhapšen, javljaju nemački mediji.

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2010.

15:46

Default images

Specijalne jedinice policije su, uz podršku helikoptera, bile angažovane za oslobađanje talaca koje je izvesni Oliver K. (41) oteo u jednoj od filijala lanca prodavnica “Ejč end Em“ (H&M).

Naoružani Oliver K, koji je od ranije, izigleda, bio poznat policiji zbog kriminalnih radnji u vezi sa oružjem, predao se policiji, javljaju mediji.

On je nekoliko sati držao između 10 i 20 osoba pod svojom kontrolom u prodavnici 'Ejč end Em'' u centru Lajpciga, a zatim ih pustio.

O razlozima zašto je ovaj čovek uleteo u prodavnicu, preteći oružjem zaposlenim i mušterijama, koji su mu bili taoci, za sada nema definitivnih saznanja, a mediji javljaju da je otmičar odavao utisak poremećene osobe.

Prema navodima svedoka, otmičar je izgledao bolesno.

Mediji, takođe, javljaju da je otmičar, činom uzimanja talaca, želeo da privuče pažnju na sebe, iz besa zbog “fušeraja lekara“.

On je, navodno, pre izvesnog vremena bio operisan, ali li je bio nezadovoljan lekarima i zato se, izgleda, odlučio da danas u centru Lajpciga napravi dramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: