Poginula praunuka Nelsona Mandele

Policija u Johanesburgu je uhapsila vozača kola u kojima je poginula praunuka Nelsona Mandele, prvog demokratski izabranog predsednika Južne Afrike.

Izvor: B92

Petak, 11.06.2010.

08:17

Default images

Predstavnica policije Edna Mamonjane nije rekla ime vozača koji je optužen za vožnju u pijanom stanju, a protiv kojeg će možda biti podignuta i optužnica za ubistvo.

"Policija je utvrdila da je bio pijan. Izgubio je kontrolu nad vozilom i ono je udarilo u jednu barikadu", rekla je Mamonjane.

Trinaestogodišnja Zenani Mandela je poginula u saobraćajnoj nesreći sinoć na povratku sa koncerta Svetskog kupa na stadionu Orlando u Sovetu, svojevremeno sirotinjskom i pobunjaničkom predgrađu Johanesburga.

Zadužbina Nelsona Mandele u međuvremenu je energično demantovala vest da je u kolima bila njegova bivša žena Vini Madikizela-Mandela.

"Ona nije bila u kolima", rekla je predstavnica zadužbine Selo Hatang koja je zamolila da familija Mandela ostavi na miru da žali gubitak Zenani koja je 13. rođendan proslavila u sredu.

Hatang je kazala da Vini Madikizela-Nelson jeste dobila lekarsku pomoć, ali zbog šoka koji ju je pogodio kad je dobila vest o smrti praunuke. U bolnici je provela nekoliko sati, pa je puštena kući.

Nelson Mendela neće prisustvovati svečanoj ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u fudbalu u Johanesburgu zbog pogibije praunuke, potvrdila je fondacija na čijem je čelu.

U saopštenju se navodi da je Mendela "skrhan" bolom zbog pogibije trinaestogodišnje praunuke, zbog čega je otkazao najavljeno prisustvo otvaranju Mundijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: