"Nema volje za decentralizaciju"

Bivša potpredsednica G17 plus Ivana Dulić-Marković ocenila je da ne postoji ni minimum volje da se vlast spusti na lokalni nivo i da se država decentralizuje.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2010.

09:38

Default images

"Centralna vlast je pokazala da nema nikakvu nameru da se odrekne dela vlasti i novca u korist lokalnih samouprava", rekla je Ivana Dulić-Marković.

"Poruka vlasti je zapravo: mi bolje od vas znamo da potrošimo vaš novac", kazala je Dulić-Markovićeva u intervjuu za informativni internetski portal Autonomija (www.autonomija.info).

Prema njenim rečima, opštinama i gradovima se ne vraća imovina, iako svi dobro znaju da bi to bio mehanizam koji bi omogućio lakše
rešavanje nagomilanih problema.

Najevidentniji dokaz da ne postoji ni minimum volje da se vlast spusti na lokalni nivo jeste drastično smanjenje transfera lokalnim samoupravama, navela je Dulić-Markovićeva.

Dodala je da je još više zabrinjava to što su preko toga ćutke prešli i predstavnici lokalnih samouprava, koji su dozvolili da im se oduzme ogroman novac.

"Očigledno je da je njihovo ćutanje posledica partijske države", kazala je Dulić-Markovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: