Prijave za slučaj Luke Beograd

Savet za borbu protiv korupcije podneo je krivičnu prijavu za slučaj Luke Beograd. 17 osoba se sumnjiči da su državi naneli štetu od najmanje 21 milion evra.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 03.06.2010.

20:51

Default images

Uz krivičnu prijavu, Savet je predao i dokaze koji potvrđuju tvrdnje da je to preuzimanje bilo nezakonito.

Predsednica Saveta Verica Barać rekla je za B92 da se na osnovu te dokumentacije vidi da su ta lica, umesto da zaštite interese države, sakrila informacije o stvarnoj vrednosti akcije, koja je prema proceni, u tom trenutku vredela približno 23 evra.

Na kraju su akcije Luke prodate preduzeću "Vorldfin" iz Luksemburga po daleko nižoj ceni, odnosno za samo sedam evra, kaže Baraćeva, koja nije želela da iznosi imena.

"Zašto smo se odlučili da u ovom trenutku ne govorimo imena? Zato što ne želimo da se vrši bilo kakav pritisak na Tužilaštvo, želimo da oni to na miru pogledaju, mi smo im dali potpunu, valjanu dokumentaciju i nadamo se da će vrlo brzo moći da se izjasne povodom te naše prijave”, kaže Baraćeva.

Ona je rekla i da će, ako se Tužilaštvo u razumnom roku ne bude izjasnilo, Savet objaviti i krivičnu prijavu i svu dokumentaciju koju se priložili.

Baraćeva je otkrila samo da su krivične prijave podnete protiv svih koji su, kako kaže, učestvovali u nezakonitom preuzimanju Luke Beograd, počev od predstavnika državnih organa i institucija, pa do biznismena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: