Grad Beograd pomaže policiji

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uručio je donaciju vrednu 200 miliona dinara ministru policije Ivici Dačiću sa ciljem unapređenja uslova rada.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2010.

13:59

Default images

Dačić je prilikom preuzimanja donacije rekao da niko do sada nije pomagao MUP-u kao što to radi grad Beograd i na tome se zahvalio gradonačelniku Đilasu.

"Kriza je uslovila funkcionisanje MUP-a, pozvao bih i druge gradove u Srbiji da pomognu svoje policijske ispostave", rekao je Dačić i dodao da je cilj da policija bude u funkciji gradske i republičke vlasti.

"Beogradu je potrebna moderna policija, sredstva od donacija treba da se ulažu u sistem video nadzora za kontrolisanje saobraćaja i prepoznavanje lica sa poternice, što koriste mnoge svetske metropole", rekao je Dačić.

Gradonačelnik Đilas rekao je da, od kada je na toj funkciji, ima najbolju saradnju i komunikaciju sa policijom, pa je donacila logičan sled događaja dobre saradnje grada i policije.

"Svima je u interesu da Beograd bude bezbedan, a do toga će doći kada usvojimo zakon o zabrani prodaje alkohola maloletnim licima, a kada počne sa radom komunalana policija lakše ćemo resavati probleme nepropisnog parkiranja, buke u kasnim noćinim satima i druge probleme", rekao je Đilas.

Sredstva koja su izdvojena iz gradskog budžeta namenjena su opremanju Policijske uprave za grad Beograd, kriminalističke i saobraćajne policije, interventne brigade, rečne policije i Uprave za zaštitu i spasavanje.

Uručeno je pet terenskih i 30 putničkih vozila, četriri uređaja za motorni pogon, dva komada hidrauliačnog razvalnog alata, detektori i 30 alkometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: