Rat na ulicama Kingstona, 31 žrtva

U glavnom gradu Jamajke, Kingstonu, u sukobima policije i pristalica osumnjičenog za trgovinu drogom, Kristofera Kouka, poginula je 31 osoba.

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2010.

20:58

Default images

Sukobi u siromašnim delovima Kingstona izbili su u nedelju, posle odluke premijera Brusa Goldinga da Kouka, koga SAD traže zbog trgovine drogom, izruče toj zemlji.

Siromašni građani Kingstona, međutim, Kouka, poznatog pod nadimkom Dudus, smatraju svojim dobročiniteljem i spremni su da ga odbrane po svaku cenu, javio je BBC.

U zapadnom Kingstonu poginulo je 26 civila i jedan policajac, saopštila je policija. Ranije je saopšteno da su poginula dva policajca i jedan vojnik.

Ranjeno je 25 civila i sedam vojnika, a uhapšeno 211 ljudi, ali nije potvrđeno da li je Kouk među njima.

Na ulicama zapadnog Kingstona, trećeg dana nemira, podignute barikade od bodljikave žice i starih automobila, čuli su se pucnji, a raspoređeno je nekoliko hiljada teško naoružanih policajaca i vojnika.

Ulice van zone sukoba uglavnom su prazne, škole i prodavnice su zatvorene, a bolnice primaju samo hitne slučajeve. Vlada je u nedelju uvela vanredno stanje koje će trajati mesec dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: