Jura pozvala radnike na posao

Kompanija Jura, koja je kupila firmu Zastava elektro iz Rače, pozvala je na posao 118 od 284 radnika, rečeno je u sindikatu te fabrike.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2010.

12:45

Default images

Objavljen je spisak od 118 radnika koji su odabrani za rad kod novog poslodavca, rekao je Slobodan Gajić, predsednik samostalnog sindikata fabrike Zastava elektro koja je promenila ime u Jura korporacija Srbija. Prema rečima Gajića, od pozvanih radnika 90 odsto su radnika su žene, a prosek radnog staža je 23 godine.

Ti radnici bi do kraja dana trebalo da se izjasne da li prihvataju posao ili će dobrovoljno napustiti fabriku uz socijalni program, rekao je on.

Prema rečima Gajića, jedna grupa radnika iz Rače trebalo bi da naredne sedmice ode u Slovačku, gde se nalazi jedna od pet Jurinih fabrika u Evropi.

Nakon što je južnokorejska kompanija Jura kupila fabriku za proizvodnju električnih instalacija za automobile Zastava elektro, svih 284 radnika izrazilo je želju da dobrovoljno napusti fabriku uz socijalni program.

Nakon današnjeg objavljivanja spiska, prema rečima Gajića, jedan broj radnika razmišlja da prihvati ponudu i ostane u fabrici.

Prema dogovoru sa Ministarstvom ekonomije Srbije, radnici koji se odluče za Juru, moći će da se, predomisle u roku od šest meseci od zasnivanja radnog odnosa i opredele za socijalni program.

Gajić je dodao da bi danas iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja trebalo da bude dostavljen tekst sporazuma o socijalnom programu koji će biti potpisan sa predstavnicima sindikata fabrike.

Radnici koji se odluče za socijalni program imaju pravo na 300 evra po godini radnog staža.

Kompanija Jura kupila je 12. aprila fabriku iz Rače za oko tri miliona evra, uz obavezu da investira oko osam miliona evra i zaposli oko 1.000 radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: