Pretresi i hapšenja zbog registra

Hrvatska policija pretražuje stan Enesa Felića, bivšeg funkcionera Ministarstva odbrane. Pretres u vezi sa objavljivanjem registra hrvatskih veterana.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2010.

14:47

Default images

Pretrese i hapšenje tri osobe potvrdio je portparol MUP-a Krunoslav Borovec, rekavši da policija kriminalistički istražuje više lica s karlovačkog i zagrebačkog područja zbog objavljivanja registra i da se radi o vojnim i civilnim licima.

Lokalni mediji izveštavaju da je Felić pre 14 dana smenjen s mesta savetnika za poslove mobilizacije u karlovačkoj kancelariji za odbranu.

S njim je tada navodno smenjena i dosadašnja načelnica kancelarije Dijana Marković, koja je privedena na saslušanje.

Feliću je pretražen stan, podrum i automobil, posle čega je on izjavio je da nema veze s objavljivanjem registra i da mu je sve "smestio" bivši šef, a sadašnji državni sekretar u ministarstvu odbrane Željko Goršić.

Prošle sedmice na internet stranici objavljani su podaci registra veterana na kome je inače ukupno 501 166 imena.

Osim žestoke reakcije vlade i veteranska udružanja koja se protive objavljivanju imena, policija je uhapsila Marka Rakara, informatičkog stručnjaka i nesuđeni savetnik predsednika Ive Josipovića zbog sumnje u povezanost s objavljivanjem.

Do danas je nekoliko puta hapšen, a policija mu je pretresla stan i pretražila računare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: