Lažni leci SDPS-a u Aranđelovcu

SDPS upozorava da su se u Aranđelovcu pojavili lažni leci sa likom lidera te partije Rasima Ljajića, u kojima se obećava izgradnja džamije u tom gradu.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 02.04.2010.

14:22

Default images

Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) traži od nadležnih državnih organa da utvrdi ko je autor letka koji je jutros osvanuo u svim poštanskim sandučićima Aranđelovca. Na plakatu se nalazi slika predsednika SDPS-a Rasima Ljajića, a u tekstu se uz pozdrave “Selam alejkum”, glasači pozivaju da podrže koaliciju te stranke i stranke G17 plus.

Obećava se i da će po ulasku u vlast sa DS-om i SPS-om u Aranđelovcu biti napravljena najveća džamija na tim prostorima, kao i da će biti osnovana medresa.

U saopštenju SPDS-a se kaže da je reč o očiglednom falsifikatu. Upozorava se i da je cilj ovakve kampanje obmana građana Aranđelovca.

Funkcioner SDPS-a Zoran Dragišić izjavio je da letak koji se pojavio u Aranđelovcu nije letak koalicije "Zajedno za Aranđelovac" i da je reč o očiglednom falsifikatu koji predstavlja govor mržnje "izazvan rastućim uticajem i snagom SDPS-a".

"Očigledno je da je posle lokalnih izbora u Negotinu umnožen broj političkih protivnika naše stranke, koji ne biraju sredstva i način da nas sputaju. Posebno pada u oči što se za aktom ovakve brutalne kampanje poseglo uoči najvećeg hrišcanskog praznika Uskrsa, s ciljem da se obmanu građani Aranđelovca koji su prethodnih dana veoma srdačno dočekivali Rasima Ljajića i druge aktiviste SDPS-a", rekao je on.

Politički direktor G17 Vladimir Ilić izjavio je da letak koji se pojavio u Aranđelovcu ne pripada koaliciji "Zajedno za Aranđelovac" i ocenio da se njemu poziva na versku i nacionalnu netrpeljivost.

IIić je najoštrije osudio pojavljivanje tog letka i kazao da je to "deo prljave kampanje onih političkih snaga ili pojedinaca koji ne shvataju da je 21. vek i da je Srbija zakoračila u jednu potpuno novu fazu."

Ilić je kazao da su takve stvari potpuno neprihvatljive, a posebno uoči Uskrsa

"To jedini program onih koji nemaju da ponude građanima Aranđelovca drugo, koji se ne bave njihovim problemima, već izazivaju probleme na verskoj i nacionalnoj osnovi", prokomemntarisao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: