SZO o reakciji na novi grip

SZO navodi da će grupa nezavisnih stručnjaka ispitati odgovor te organizacije i vlada zemalja na izbijanje novog gripa. Preliminarni izveštaj se očekuje u maju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2010.

14:16

Default images

Savetnik SZO za pandemiju Keidži Fukuda rekao je da će stručnjaci ispitati kako su SZO i vlade zemalja reagovale na pojavu novog virusa. Fukuda je rekao da će grupa od 29 naučnika i zvaničnika zaduženih za javno zdravlje verovatno ispitati i da li je SZO promenila definiciju pandemije i da li je upotreba te reči bila odgovarajuća.

Fukuda je danas novinarima rekao da će komitet za procenu održati prvi sastanak od 12. do 14. aprila.

On je dodao da će preliminarni izveštaj biti predstavljen u maju, a konačni tek iduće godine.

SZO je u januaru najavila da će zatražiti od nezavisnih stručnjaka da procene njen rad nakon sve učestalijih kritika da je preuveličala pretnje gripa H1N1.

SZO se optužuje da je preuveličala opasnost od novog gripa i da je pod pritiskom farmaceutskih kompanija proglasila pandemiju H1N1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: