Hiseni: Odluka suda što pre

Kosovski ministar inostranih poslova Skender Hiseni izjavio je da je siguran da odluka Međunarodnog suda pravde o Kosovu neće ići u prilog Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.03.2010.

18:08

Default images

"Ključno je da Međunarodni sud da svoje mišljenje što pre, ali kada god to bude bilo, Srbija će morati da donese tešku odluku, jer sam siguran da odluka suda njoj neće ići u prilog", ocenio je Hiseni u intervjuu za BBC.

Hiseni je dodao da očekuje od Srbije da u nekom trenutku formalno prizna Kosovo.

"Ne mislim da će se to desiti u skorijoj budućnosti. Možda će biti potrebno 10 ili više godina, ali siguran sam da će se jednog dana to desiti", naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: