Policija radi na slučaju pedofila

Policija radi na slučaju 14-godišnje devojčice iz Niša koju je mesec dana uznemiravao pretećim porukama muškarac kog je upoznala preko „Fejsbuka“.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2010.

01:06

Default images

Roditelji devojčice najavili tužbu protiv napasnika. U niškoj Policijskoj upravi juče nam je zvanično potvrđeno da postoji prijava roditelja i da su „još u toku postupanja po ovom predmetu zajedno sa policijom iz još jednog grada, kao i da će javnost o ishodu istrage biti obaveštena“.

„Raduje nas vest da policija još radi na slučaju. Uz njihovu veliku pomoć smo i uspeli da utvrdimo pravi identitet čoveka koji je uznemiravao naše dete. Prvobitno smo dobili informaciju da moramo privatno da ga gonimo, tako da ćemo u svakom slučaju da podnesemo privatnu tužbu, ali bi bilo veoma značajno da i državni organi pokrenu krivični progon“, rekla je Marija N.

Kako je „Blic“ pisao, majka četrnaestogodišnje devojčice iz Niša Marija N. najavila je da će da podnese krivičnu prijavu protiv muškarca starog 25 godina, iz mesta u okolini Jagodine, koji je s njenom ćerkom kontaktirao preko „Fejsbuka“ i potom je danima uznemiravao bludnim i pretećim porukama puem mobilnog telefona.

On je prvi kontakt sa detetom uspostavio na popularnoj društvenoj mreži „Fejsbuk“, predstavljajući se navodno kao šesnaestogodišnja Jovana M, da bi ubrzo nakon toga počeo da joj šalje vulgarne i preteće SMS-ove, pa je devojčica zbog pretrpljenog stresa i straha na kraju završila kod psihijatra.

Roditelji su uz pomoć policije, ali i uz dosta lukavstva, uspeli na kraju da raskrinkaju pedofila i otkriju njegov pravi identitet, tako da će priča dobiti sudsko razrešenje.

Prema rečima sagovornika „Blica“ iz MUP, devojčice su sve češće na meti bludnika, a vrlo često kontakt žrtve i napasnika je uspostavljen preko interneta.

„U poslednje vreme povećan je broj kontakata putem interneta. Nasilnici se lažno predstave pri upoznavanju s potencijalnom žrtvom. Izađu i nasilno ih odvedu u svoj stan ili automobil i siluju", kažu u policiji.

Takođe, na pojedinim televizijskim stanicama se pojavljuju oglasi lične prirode i broj mobilnog telefona na koji se maloletnice ili žene iz radoznalosti jave. Počinju da šalju poruke jedno drugom, posle toga se čuju i dogovore da se vide. Neretko, on na tom prvom susretu nasrne na njih, siluje ih ili pokuša seksualno zlostavljanje“, objašnjavaju u policiji.

Poslednji takav slučaj je brutalno silovanje M. V. (31), koju je u njenoj kući u Sremskoj Kamenici napao Milan Mandić (24) iz Vrbasa.·

Ona je Mandića upoznala na „Fejsbuku“. Stručnjaci upozoravaju da je zloupotreba takvih mreža sve češća, a da su najčešće žrtve upravo deca od deset do trinaest godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: