Tadić od suseda traži saradnju

Srbija će nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala poručio je predsednik Tadić ocenjujući da ostale zemlje u regionu nisu jednako posvećene tom pitanju.

Izvor: B92, FoNet

Nedelja, 14.02.2010.

14:41

Default images

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će Srbija nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala i očekuje da će isto učiniti i, kako je naveo, ostale zemlje u regionu koje nisu jednako posvećene tom pitanju.

"Srbija će nastaviti borbu protiv organizovanog kriminala bez obzira na sva iskušenja na koja nailazimo i očekujemo od svih regionalnih država da će borbi protiv organizovanog kriminala doprinositi toliko koliko Srbija doprinosi”, rekao je Tadić u Pančevu na obeležavanju Dana Vojske.

“Mi očekujemo punu ozbiljnost svih regionalnih partnera s tim u vezi. Srbija će nastaviti svoju borbu protiv narko kartela. Ta organizovana kriminalna grupa je pretnja za nacionalnu bezbednost države Srbije i pretnja za bezbednost građana. To je naša ustavna obaveza, to je naša međunarodna obaveza i to je naša politička odluka", naveo je predsednik Srbije.

Tadić je rekao da je indikativno da iz međunarodne zajednice nema reakcije na činjenicu da sve zemlje regiona nisu u istoj meri posvećene borbi protiv organizovanog kriminala i najavio da će to pitanje pokrenuti u razgovorima sa međunarodnim predstavnicima, jer se radi o problemu važnom i za Evropsku uniju.

Kada je reč o političkoj situaciji u zemlji, predsednik Tadić je ocenio da novih parlamentarnih izbora neće biti do 2012. godine, jer tako smatra većina građana Srbije i zato što država ima "važnije zadatke od organizovanja izbora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: