Knežević: Lična odluka da odem

Odluka da iz Demokratske stranke pređe u Srpsku naprednu stranku bila je lična, izjavio je poverenik za Srednjobanatski okrug te stranke Goran Knežević.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2010.

14:14

Default images

Nekadašnji funkcioner Demokratske stranke i bivši gradonačelnik Zrenjanina, protiv kojeg se vodi postupak u Specijalnom sudu, izjavio je gostujući u "Kažiprstu" Radija B92 da je, nakon odluke da nastavi da se bavi politikom, odlučio i kojoj stranci će da pristupi.

Sudski postupak koji će prema njegovoj oceni trajati još dugo, odluka da nastavi da se bavi politikom i uverenje da će na taj način dokazati svoju nevinost, razlozi su zbog kojih je Goran Knežević ponovo aktivan na domaćoj političkoj sceni.

Kako kaže, iz nje su hteli da ga uklone iz političkih, ekonomskih i ličnih motiva.

"Ja nikada nisam stupio u sukob sa Demokratskom strankom, nego sa pojedincima iz stranke oko koncepta položaja Vojvodine. Poražen sam u tome, ostao sam u manjini, međutim to nije bilo dovoljno, hteli su moje udaljenje iz političkog života", rekao je Knežević.

Pre razgovora sa Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, Knežević je razgovarao sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, ali je odlučio da postane član i funkcioner naprednjaka.

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal ga je optužilo za zločinačko udruživanje i zloupotrebu službenog položaja i proces će se nastaviti 9. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: