U Pakistanu poginulo 8 osoba

U eksploziji na severozapadu Pakistana poginulo je osam osoba, a 30 je ranjeno. Pakistanski talibani povezani sa Al-Kaidom preuzeli su odgovornost za napad.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 03.02.2010.

11:30

Default images

Prema rečima policijskih zvaničnika, eksplozija se dogodila kada je automobil-bomba uleteo u konvoj novinara koji su išli na otvaranje rekonstruisane škole, a koji je prolazio kroz oblast Šahi Kota u Lover Diru i strahuje se da bi broj žrtava mogao biti veći. Strani novinari se u Pakistanu mogu kretati samo uz pratnju vladinih službenika, podseća agencija Kjodo.

U ovoj eksploziji ranjeno je i nekoliko pakistanskih novinara.

"Preuzimamo odgovornost za taj napad", rekao je u telefonskoj izjavi predstavnik Pokreta talibana Pakistana Azam Tarik. Pakistanska vojska i ambasada SAD u Islamabadu saopštile su da su među osam poginulih i tri američka vojnika.

"Ubijeni Amerikanci su radili za Blekvoter (američka firma za obezbeđenje). Mi znamo da je Blekvoter odgovoran za napade u Pešavaru i drugim pakistanskim gradovima. Upozorili smo da ćemo osvetiti nevine žrtve iz Pešavara, to smo danas i uradili", rekao je Tarik.

Bomba je eksplodirala kada je konvoj vozila sa gostima i jakim vojnim obezbeđenjem stizao na otvaranje škole za devojčice koja je obnovljena nakon što su je talibani digli u vazduh.

Usled siline eksplozije srušio se krov škole i nekoliko okolnih kuća, tako da se strahuje da bi broj žrtava mogao biti veći.

Portparol vojske general Atar Abas rekao je da su tri poginula američka vojnika bila u pakistanskom Graničnom korpusu gde su obučavali pakistanske vojnike za borbu protiv Al Kaide i talibana.

Eksplozija je uništila skoro celu zgradu škole, poginuo je i jedan pakistanski vojnik, ostale žrtve su učenice škole. Povređeno je 70 ljudi, među kojima i veliki broj učenica, saopštila je vojska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: