Pušteni radnici "Niš ekspresa"

Trojica Srba koji su u utorak uhapšeni u blizini Prištine, pušteni su iz pritvora, saznaje agencija Beta.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2010.

20:28

Default images

Kosovska policija je potvrdla da je juče u blizini Miloševa, oko šest kilometara zapadno od Prištine, uhapsila trojicu Srba koji su izjavili da su kontrolori “Niš ekspresa“ i da su kontrolisali autobuse te kompanije koji saobraćaju na Kosovu.

Policija ih je zadržala, sumnjajući da rade za srpsko ministarstvo saobraćaja i da su se lažno predstavljali, i predala nadležnom sudiji. Sudija ih je, kako Beta saznaje, pustio iz pritvora uz napomenu da bez licence nadležnog organa poslove kontrolora ne mogu vršiti na teritoriji Kosova.

Njih su ranije danas u pritvoru posetili i zvaničnici Odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda na Kosovu.

Prema informaciji Odbora, oni su izjavili da su imali zadatak da kontrolišu autobus, odnosno odgovorne za autobus koji ima ugovor sa “Niš ekspresom“.

"Oni su izjavili da imaju odgovarajuće validne dokumente za liniju za koju su odgovorni i da ovu aktivnost obavljaju kao i u drugim zemljama gde imaju slične linije.

Kazali su da nisu zaposleni u Ministarstvu soabraćaja Srbije, već u "Niš ekspresu", kaže se u informaciji Odbora.

Pritvorenici su izjavili da su nakon hapšenja upoznati sa svojim pravima i istakli da je ponašanje policije kako tokom hapšenja takođe i u pritvoru bilo korektno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: