Ponedeljak, 25.01.2010.

13:47

Dačić: Niko neće da tuče narod

Povodom blokada saobraćajnica, ministar Ivica Dačić poručio je da neće biti zloupotrebe policije i da "niko neće da tuče narod".

Izvor: B92

Default images

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da država neće dozvoliti blokadu međunarodnih puteva i pruga i zamolio one koji nameravaju da protestuju, da to ne čine na mestima gde policija mora da reaguje. On je rekao da niko neće zloupotrebiti policiju.

“Policiju niko neće zloupotrebljavati i niko neće da tuče narod“, poručio je Ivica Dačić.

“Ali moraju neka pravila da postoje da bi država mogla da funkcioniše, pre svega imamo ogromne zahteve iz EU da koridori budu slobodni jer drugačije država ne može da funkcioniše”, kazao je ministar policije.

“Ja zato još jednom molim da se građani ne sukobljavaju s policijom i ne okupljaju se na mestima gde policija mora da obezbedi funkcionisanje tih mesta jer siguran sam, ni policija, ni vojska, nisu krivi za neke probleme koji postoje u društvu i da nema niko potrebe da se na takav način sukobljava s nama jer mi nismo nadležni za rešavanje svih tih pitanja”, naveo je Dačić.

Policijski sindikat Srbije ranije je saopštio da je ogorčen najavom iz Vlade da će se policajci koristiti za razbijanje demonstracija gladnih radnika širom Srbije, a koje traju već izvesno vreme.

Na taj način jedino će se okrenuti policija protiv svog naroda, što nikome neće poći za rukom, kaže se u saopštenju ovog sindikata.

Mi se slažemo da ne treba blokirati saobraćajnice, jer se time maltretiraju i ostali građani, ali ovo nije način da se to reši, već pre toga treba videti šta je nateralo radnike na ulice kaže se u saopštenju i dodaje da policajci saosećaju sa radnicima jer imaju iste probleme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: