Zatvoreni putevi u Nemačkoj

Policija je na severu Nemačke, tokom noći, zatvorila više autoputeva zbog saobraćajnih nesreća i da bi omogućila nesmetani rad vozilima za raščišćavanje snega.

Izvor: B92

Utorak, 12.01.2010.

11:37

Default images

Na putevima na severu zemlje, prošle noći je zabeleženo na desetine udesa, a jedna osoba je poginula. U saveznoj pokrajini Baden-Virtenberg na jugu Nemačke, vlasti su prvi put donele odluku da se teretna vozila isključe iz saobraćaja.

Da bi se izbeglo ponavljanje haosa na putevima do kojeg je došlo za vikend, kamioni više sati nisu imali pristupa autoputevima, dok posao nisu završila vozila za raščišćavanje snega.

Posle velikih mećava za vikend, zbog kojih su bila odsečena mnoga manja mesta na ostrvima u Baltičkom moru, vremenske prilike su se poboljšale.

Međutim, meteorolozi najavljuju da će temperatura bit ispod nule i narednih sedmica. Mraz neprestano vlada još od poslednjih dana prošle godine.

Nemačka je pokrivena snegom, najvišim u poslednjih 30 godina.

U Berlinu je za vikend palo 25 centimetara novog snega, a u obližnjem Potsdamu 30 centimetara.

Mediji podsećaju zaposlene da, prema nemačkom zakonu, poslodavci nisu dužni da prihvataju zakašnjenja zbog zime.

Kada je reč o iznenadnoj vejavici ili poledici koje onemogućavaju normalno odvijanje saobraćaja, poslodavci mogu zaposlenima ili da odbiju deo plate zbog zakašnjenja uslovljenog mrazom ili da traže da izgubljeno vreme nadoknade.

Policija sa 35 evra kažnjava one koji žele i da požure, pa voze gledajući samo kroz ostruganu "rupu" na zaleđenom prednjem staklu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: