Koliko će se trošiti za praznike?

Nezaobilazni deo praznika između ostalog je i povećana potrošnja, ali će ove godine, po svemu sudeći, naši građani "stezati kaiš“.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.12.2009.

17:37

Default images

Trgovci se nadaju da su građani ipak uspeli nešto da uštede tokom godine i očekuju veće gužve tek u narednim danima. Novogodišnja i božićna trpeza tradicionalno u Srbiji podrazumevaju više izdvajanja, pa je tako prase za Božić nezaobilazna stavka. Međutim, građani sa kojima smo razgovarali uglavnom kažu da će trpeza ove godine biti krizna.

Milena Radulović iz trgovinskog preduzeća “Jabuka” kaže da su primetili manje kupaca ove godine nego u isto vreme prošle. Ipak se nadaju da su građani tokom godine štedeli i da će u kupovinu tek u narednim danima.

Aleksandar Vučković iz "Argus tursa" kaže da je smanjeno i interesovanje građana za praznična putovanja, ali je vizna liberalizacija ipak za mnoge bila olakšanje.

Mogućnost olakšanog putovanja naših građana u inostranstvo zabrinula je domaće turističke radnike.

Prema rezervacijama koje do ovog trenutka postoje, manji broj naših građana se odlučio da i ovu novogodišnju noć provede u nekoj od srpskih banja, kaže Ljiljana Čerović iz Turističke organizacije Srbije.

Cena hrane međutim nije ostala na prošlogodišnjem nivou kada su, prema istraživanju marketinške agencije GFK, građani Srbije za prazničnu trpezu izdvajali između 1500 i sedam hiljada dinara.

Podaci za ovu godinu još ne postoje, ali se očekuje da će građani biti znatno štedljiviji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: