Cvetković i Milosavljević u Požegi

Premijer Mirko Cvetković i ministar Slobodan Milosavljević otvorili su u Požegi četiri rezervoara za skladištenje nafte, koji su uništeni u NATO bombardovanju.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2009.

16:27

Default images

Premijera Cvetkovića i ministra trgovine Milosavljevića ispred kruga skladišta dočekali su i nezadovoljni radnici "Budimke" koji su u štrajku, nezadovoljni rezultatima privatizacije te fabrike. Izgradnja novih rezervoara koštala je preko 400 miliona dinara, a čitav projekat plod je domaćih firmi i stručnjaka.

Premijer Mirko Cvetković rekao je da je sve urađeno prema zahtevima EU, a ministar Slobodan Milosavljević rekao je da su na ovaj način, zlatiborski i raški okrug rešili problem skladištenja nafte i naftnih derivata.

"Republička direkcija za robne rezerve, zajedno sa, nadam se, partnerima iz Naftne industrije Srbije, koristeći sredstva NIP-a, će u narednim godinama i druge značajne, skladišne kapacitete u Smederevu i Prahovu, takođe modernizovati, dograditi, harmonizovati sa evropskim standardima", kazao je Slobodan Milosavljević.

Premijera Cvetkovića dočekalo je i četrdesetak radnika "Budimke", koji su u štrajku.

Vlada Srbije ima plan, kao odgovor na talas štrajkova u neuspelim privatizovanim firmama širom Srbije, kazao je Mirko Cvetković.

"Taj program u osnovi se sastoji u tome da Vlada pokuša, ne samo pokuša, nego i da uradi ono što je u njenoj moći. Dakle, ona može da reguliše pitanje penzionih doprinosa", kazao je on.

"Sa druge strane, Vlada je takođe spremna da uđe u pregovore, u smislu medijatora, u odnosima između poslodavca i radnika. I isto tako je spremna da vrlo ozbiljno pregleda poslovanje poslodavca", rekao je Cvetković. Rešavanje problema u preduzeću "Budimka" bilo je tema na sastanku premijera sa predstavnicima lokalne vlasti u Požegi.

Zanimljivo je reći i da je prvi put premijer Srbije posetio ovaj grad - a da povod nije bio predizborna kampanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: