Nedelja, 13.12.2009.

17:31

Šutanovac o budžetu za Vojsku

Planirani budžet Srbije za 2010, iako restriktivan, ne bi trebalo da značajnije utiče na sistem odbrane zemlje, izjavio je ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Izvor: B92

Default images

Prema njegovoj oceni, najvažnije je to što će s tim novcem moći da da bude završena profesionalizacija vojske. Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je za B92 da je njegov resor relativno zadovoljan delom “budžetskog kolača”. Najvažnije je, smatra Šutanovac, to što će i sa ovom sumom moći da se dovrše neki važni projekti.

“Činjenica jeste da ova kriza je još uvek prisutna i da dobijamo manje nego što bismo želeli, ali moram da kažem da meni i sistemu odbrane je najvažnije bilo da možemo da završimo proces profesionalizacije i ubeđen sam da sa ovim budžetom to možemo da završimo”, rekao je Šutanovac.

“Nažalost, nećemo imati sredstava za infrastrukturne projekte kao što smo planirali, ali ćemo naći drugi način iz sopstvenih prihoda da obezbedimo dalje funkcionisanje sistema odbrane", kazao je on.

Ministar Šutanovac nedavno se sastao sa američkim sekratarom za odbranu Robertom Gejtsom. Takođe, Šutanovac je razgovarao i sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom o učešću Srbije u novim mirovnim operacijama.

“U ovom trenutku mi učestvujemo u četiri mirovne misije i želja nam je da sa španskim kontigentom učestvujemo i u Libanu i mi ćemo vrlo brzo krenuti u pripreme za te aktivnosti”, najavio je ministar.

“Nadam se da će parlament Srbije odobriti tu aktivnost, imajući u vidu da je to i UN misija i misija koja je veoma važna za Evropu, a i nama je važno da budemo i u daljim evropskim integracijama i da kao sistem odbrane doprinosimo tim integracijama”, rekao je on.

Govoreći o vojnoj bazi Jug, ministar odbrane je rekao da se nada da će ovaj objekat postati centar za mirovne operacije, i to izvan ovog regiona. Možete pogledati snimak gostovanja Dragana Šutanovca u vestima TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: