Policija znala za izveštaj veštaka

Policija je znala da je izveštaj na osnovu koga je pokrenut proces protiv bivšeg gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića pun grešaka,kaže Branislav Knežević.

Izvor: B92

Sreda, 09.12.2009.

18:34

Default images

Stankov kao član tima koji je odredio cenu građevinskog zemljišta u industrijskim zonama u tom gradu od 6 evra po kvadratu, što je kasnije stavljeno na teret gradonačelniku, sada tvrdi da je ta cena realna, a da izveštaj koji je kasnije uradio za potrebe policije i koji tu cenu osporava – nije tačan, jer je rađen u brzini.

Direktor direkcije za izgradnju Zrenjanina Branislav Knežević kaže da je pogledao izveštaj neposredno pre nego što je predat policiji i da je u njemu odmah video grešku.

“Inspektori su došli po izveštaj. Sticajem okolnosti bio sam prisutan i sugerišući da tu ima određenih grešaka koje mogu da dovedu do potpuno pogrešnih zaključaka gospoda iz SUP-a su rekla da se ja ne mešam u taj posao i da to nije moj posao“, kaže direktor Direkcije za izgradnju Zrenjanina Branislav Knežević.

Aktuelni predsednik opštine Aleksandar Marton ne sumnja stručnost Ljubomira Stankova, koji i danas radi u direkciji za izgradnju.

“Mislim da je na Direkciji za izgradnju da utvrdi da li postoji nestručnost kod Stankova pa će vreme pokazati koje će on obaveze izvršavati u narednom periodu, ali podsetiću da je u oktrobru i novembru bilo nenormalno stanje u lokalnokj samoupravi. Vladao je strah. Uhapšen je gradonačelnik i to nije normalna situacija“, ističe predsednik opštine Zrenjanin, Aleksandar Marton

Odbrana Gorana Kneževića bila je iznenađena promenom iskaza Ljubomira Stankova i veruje da on otvara mnoga druga pitanja. “Svakako će biti interesnatno kada sudski veštaci se budu izjašnjavali o tim istim parametrima i za njih će odbrana imati dosta pitanja, a naročito u svetlu ovog jučerašnjeg svedoka. U svakom slučaju taj iskaz Stankova je u značajnoj meri dao vetar u leđa odbrani“, navodi branilac Gorana Kneževića Krsto Bobot.

U specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal nismo mogli dobiti informacije o optužnici protiv Gorana Kneževića. Specijalni tužilac Miljko Radisavljević rekao je za B92 da će izjavu dati do kraja nedelje, kada prikupi sve potrebne informacije.

Međutim, bivši sudija trgovinskog suda Jelisaveta Vasilić veruje da je priznanjem da je uradio netačnu analizu na osnovu koje je napisana krivična prijava, Ljubomir Stankov pokazao nestručnost, a da to ukazuje da je istraga loše vođena.

“Kada neko kaže da nije stručan treba posumnjati o čemu se tu radi. Teško je prihvatiti izjavu veštaka da je on nestručno radio. Da li je bio pritisak onda ili je pritisak sada, to stvarno ne mogu da znam. U ovom predmetu smatram da veštačenje nije dobro izvršeno odnosono da istraga nije dobro urađena. Ne može se na bazi jednog dokaza samo zasnivati optužnica“, ističe bivši sudija Trgovinskog suda Jelisaveta Vasilić.

Prema podacima Direkcije za izgradnju Zrenjanina, cene građevinskog zemljišta u tom gradu nisu se značajno menjale od 2006 do danas. U jugositočnoj industrijskoj zoni, jedinoj u kojoj ima neprodatih parcela, kvadrat je pre godinu dana koštao kao i 2006 - 6 evra, dok danas ne prelazi 10.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: