Kina: Pogubljen vođa bande

Bivši vođa kriminalne bande Sju Vei koji je osuđen za ubistvo, otmicu i iznudu pogubljen je ove nedelje u severnoj Kini, saopštili su kineski državni mediji.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2009.

09:27

Default images

Sju, sin bivšeg visoko rangiranog političara, pogubljen je letalnom injekcijom, prenosi agencija Sinhua. Su Vei, 42, radio je kao zamenik direktora u kompaniji za daljinsko grejanje grada Jušua, u severoistočnoj pokrajini Džilin.

Proglašen je krivim za to što je obezbedio oružje dvojici članova bande za ubistvo bivšeg poslovnog rivala i što je kasnije podmitio policajce da bi ih izvukao iz zatvora. On je takođe osuđen za naređenje ubistva jednog od gradskih zvaničnika 1998. godine.

On je bio sin bivšeg zamenika gradonačelnika Jušua, Sju Fengšana, koji je sam u odvojenom sudskom slučaju osuđen na smrtnu kaznu uslovno na dve godine zbog uzimanja mita i pružanja zaštite kriminalnim organizacijama. Uslovne smrtne kazne se najčešće preinače u doživotni zatvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: