Bičevanje za saudijsku novinarku

Jedna novinarka Saudijske Arabije osuđena je na 60 udaraca bičem zbog TV emisije u kojoj je jedan Saudijac opisivao svoj seksualni život.

Izvor: B92

Subota, 24.10.2009.

20:51

Default images

Emisija, koju je uradila libanska LBC satelitska mreža, izazvao je veliki skandal u konzervativnoj Saudijskoj Arabiji, kada je prikazana prije nekoliko meseci, javlja BBC.

Saudijac Mazen Abdul Džavad, koji je u emisiji govorio o tome kako nalazio saudijske žene za seks, sada se nalazi u zatvoru. On je osuđen na pet godina zatvora i 1.000 udaraca bičem.

Njegova dva prijatelja koji su se, takođe, pojavili u emisiji osuđeni su na po dve godine zatvora.

Sporna emisija je bila deo serije pod nazivom Crvene linije koja preispituje tabue u arapskom svetu, a seks neudatih žena je jedan od najvećih.

Ironično je da mreža LBC delimično pripada medijskom tajkunu i saudijskom milijarderu princu Alvaledu bin Talalu, zaključuje BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: