SAD: Bez štita u Gruziji

SAD će pomoći gruzijskim odbrambenim snagama, ali nemaju nameru da u toj bivšoj sovjetskoj republici rasporede antiraketni štiti, kaže Hilari Klinton.

Izvor: B92

Sreda, 14.10.2009.

13:55

Default images

"Mi ćemo pomoći gruzijskom narodu da bi mogao da se brani", rekla je američka državna sekretarka Hilari Klinton u razgovoru za radio Eho Moskve, tokom drugog dana posete Rusiji. Ona je rekla da, s druge strane, ne vidi razlog za raspoređivanje antiraketnog štita na gruzijskoj teritoriji.

"Znam da to zabrinjava Rusiju i želeli bismo da otklonimo tu zabrinutost", dodala je američka zvaničnica. Hilari Klinton će posetom glavnom gradu ruske republike Tatarstan završiti posetu Rusiji, ujedno i turneju tokom koje je, sem u Moskvi, boravila i u Cirihu, Londonu i Dablinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: