Jeremić: Srbija za kompromis u BiH

Srbija veruje da je jedino kroz kompromis moguće poboljšati situaciju u Bosni i Hercegovini, a nikako kroz nametnuto rešenje, kaže ministar Vuk Jeremić.

Izvor: B92

Subota, 10.10.2009.

11:58

Default images

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je, posle trilateralnog sastanka sa šefovima diplomatija: BIH - Svenom Alkalajem i Turske - Ahmetom Davutogluom, da Srbija ima dobre namere i da će nastaviti, sa svim ostalim akterima u regionu i međunarodnoj zajednici, da se u Bosni i Hercegovini postigne rešenje prihvatljivo za sve strane.

BiH treba da ima evropsku budućnost, kao i sve zemlje zapadnog Balkana, potrebno je rešiti probleme u BIH i moramo ih rešiti dijalogom, istakao je Jeremić.

On je dodao da je sa Alkalajem i Davutogluom imao koristan razgovor i da je postignut dogovor da se nastavi takvo okupljanje na nivou ministara inostranih poslova ili na višem nivou ili u formatu koji bi bio proširen.

Jučerašnji neformalni sastanak ministara inostranih poslova zemalja članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi u Istanbulu Jeremić je ocenio kao uspešan, naglasivši da je Turska prilično dinamičan predsedavajući, sa ambicioznim planovima na pospešivanju regionalne saradnje.

Savet za saradnju je sa ministarskog nivoa dobio snažnu političku podršku za dalje projekte i očekujemo novi zamah praktičnog delovanja do sledećeg sastanka, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: