Sprema se dokument o rešenju spora

Slovenija i Hrvatska rade na pripremanju dokumenta kojim bi rešili granični spor i ubrzali proces pristupanja Hrvatske EU, kaže premijer Slovenije Borut Pahor.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2009.

17:36

Default images

"Slovenija i Hrvatska ubrzano pripremaju dokument kojim bi se pitanje granice rešilo na sporazuman način i u interesu obe države", rekao je Pahor na konferenciji za novinare posle susreta sa austrijskim kancelarom Varnerom Fajmanom na Brdu kod Kranja i dodao da ne želi mešanje Austrije u ovom procesu.

Slovenački premijer rekao je i da bilateralni razgovori o rešenju graničnog spora i, s tim u vezi, nastavka pregovora o priključenju Hrvatske EU dobro napreduju, naročito posle njegovog susreta sa premijerkom Hrvatske Jadrankom Kosor, prošlog meseca u Trakoščanu, prenose agencije.

Pahor je dodao i da su razgovori o pripremi nacrta dokumenta koji bi doveo do deblokate pristupnih pregovora Hrvatske s EU, u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: