Brazil: Ginekolog silovao 53 žene?

Brazilski ginekolog Rože Abdelmaših, zaposlen u elitnoj klinici u Sao Paulu, uhapšen je zbog sumnje da je silovao 53 pacijentkinje.

Izvor: B92

Sreda, 19.08.2009.

01:20

Default images

Brazilska štampa piše da je šezdesetšestogodišnji Abdelmaših otac petoro dece i ima 12 unuka. Prema svedočenjima njegovih pacijentkinja, neke od njih su bile prisiljene na odnos, a druge je ginekolog silovao dok su bile pod anestezijom.

Kako je reč o elitnoj klinici, njeni pacijenti su većinom javne osobe. Pomoć čuvenog ginekologa tražila je i supruga Pelea, čiji je sin začet veštačkom oplodnjom.

Ginekolog se sam hvalio da je zahvaljujući njemu, od 2006. godine, rođeno šest hiljada dece.

Policija u izveštaju navodi svedočenje jedne pacijentkinje koju je lekar poljubio baš u trenuku kad se budila iz anestezije. Druga je boreći se ugrizla lekara za prsa.

Advokat klinike tvrdi da hapšenje lekara nije sprovedeno u skladu sa zakonom i najavio je da će zahtevati da lekara puste na slobodu.

Ukoliko Rože Abdelmaših bude proglašen krivim, preti mu kazna do 10 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: