Ponovo šumski požari u Grčkoj

Dva velika šumska požara besne na grčkim ostrvima Skopelos i Evija, gde veliki broj vatogasaca, uz podršku helikoptera i aviona, pokušava da ih ugasi.

Izvor: B92

Sreda, 29.07.2009.

11:16

Default images

Na ostrvu Skopelos požar je sinoć izbio u borovoj šumi na veoma nepristupačnom terenu, što otežava rad vatrogascima.

Na terenu se nalazi oko 40 vatrogasaca i 14 vatrogasnih kola, koji uz pomoć aviona i helikoptera, pokušavaju da priđu oblastima zahvaćenim vatrom.

Drugi požar izbio je rano jutros u mestu Marmari na ostrvu Eviji i ubrzo je zahvatio nisko, suvo rastinje.

I na Eviji je angažovano 40 vatrogasaca i 18 vatrogasnih kola, koji sa po dva aviona i helikoptera pokušavaju da spreče širenje vatrene stihije, koju potpomažu i jaki vetrovi na ostrvu.

Prema rečima vatrogasne službe, požar je stigao do dvorišta nekoliko domaćinstava, ali nije izazvao štetu na kućama, prenela je grčka agencija ANA.

Treći požar izbio je u mestu Zevgolatio, u prefekturi Korint, na severoistoku Peloponeza, gde su vatrogasne službe uspele rano jutros da spreče njegovo širenje.

Prema podacima Centra za operacije vatrogasne brigade, u poslednja 24 časa širom Grčke izbilo je 58 požara.

Vatrogasne službe ostaće i danas u stanju visoke pripravnosti s obzirom na jake vetrove koji duvaju u mnogim delovima zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: