Galup: 70 odsto građana oseća krizu

Oko 70 odsto građana Srbije oseća svetsku ekonomsku krizu, a isto toliko njih smatra da najgori deo krize tek predstoji, pokazalo istraživanje Medijum galupa.

Izvor: B92

Utorak, 21.07.2009.

11:57

Default images

Manje od 15 odsto građana smatra da sada živi dobro, svaki drugi je kazao da živi loše ili neizdrživo, a svaki treći da živi podnošljivo.

To je pokazala serija istraživanja o uticaju ekonomske krize i oceni rada Vlade Srbije koja je sprovedena u martu, maju i junu anketiranjem 1.018 građana Srbije.

Oko devet procenata građana Srbije se uopšte ne oseća pogođeno svetskom ekonomskom krizom, a takav odgovor najviše su davali mlađi od 34 godine, višeg ili visokog obrazovanja, u Beogradu ili jugoistočnoj Srbiji, a posebno oni čiji su mesečni prihodi iznad 48.000 dinara po članu domaćinstva.

Za 55 odsto ispitanih situacija se veoma ili uglavnom pogoršala u poređenju sa prethodnih godinu dana, za oko 40 odsto građana je ostala ista, dok se samo sedam procenata anketiranih izjasnilo da im se materijalna situacija poboljšala.

Istraživanje Medijum galupa je pokazalo da 47 odsto građana Srbije smatra da će njihova finansijska situacija ostati ista, 31 odsto njih očekuje pogoršanje, a 13 procenata poboljšanje.

Više od 70 odsto građana Srbije je ocenilo da je suočavanje Vlade Srbije i državnih organa sa svetskom ekonomskom krizom bilo u potpunosti ili uglavnom neuspešno, dok samo 16 procenata smatra da se Vlada i državni organu uspešno nose sa krizom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: