Vlada finansira nova radna mesta

U Prijepolju, Sjenici, Novoj Varoši i Priboju nezaposleno je preko 20.000 ljudi, a neki od njih će dobiti posao na javnim radovima koje finansira Vlada.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2009.

00:37

Default images

Gotovo 300 nezaposlenih sa evidencije filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Prijepolju dobiće makar privremeno posao u okviru javnih radova koje finansira Vlada Srbije.

"Vlada je odborila 12 projekata sa područja Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Sjenice", rekao je direktor filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Prijepolju Dragiša Simović.

"Za našu filijalu odobrena su sredstva za izvođenje dvanaest javnih radova, što je u ukupnom iznosu za filijalu Prijepolje iznosi preko 51 milion dinara, i kroz ove javne radove biće angažovano 298 nezaposlenih sa naše evidencije“, izjavio je Simović.

Od dvanaest projekata po četiri će se realizovati u Prijepolju i Priboju, po dva u Novoj Varoši i Sjenici.

Poslodavcima koje pokriva ova filijala već je odobreno 400 radnih mesta u zapošljavanju pripravnika, od čega je 60 predviđeno za visokoškolce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: