Proslava 20 godina Radija B92

Izložbom radio-aparata u galeriji Ozon od 13. maja počinje obeležavanje dvadesetog rođendana Radija B92.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2009.

11:08

Default images

Vlasnici radio-prijemnika, koji će od 13. maja biti deo postavke, jesu naši slušaoci koji su nam za rođendansku proslavu aparate ustupili. Na jednom mestu videćete uređaje stare i po pola veka, ali i neke savremenije modele.

Radio-aparat koji će se na rođendanskoj izložbi sigurno isticati najvećim dimenzijama doneo je Marko Nikolić. Bez obzira na izgled i godinu proizvodnje, vlasnik Devedesetdvojku i dalje sluša preko njega.

"Slušam u principu na ovom kasetofonu i onda sam se baš setio da bih mogao da ga donesem za izložbu jer je ovako unikatan, čini mi se da retko ko u Srbiji ima ovakav kasetofon. To je deda iz Nemačke doneo pre jedno 5-6 godina, a pretpostavljam da je star preko 20 godina“, rekao je Marko Nikolić.

Iako je ovaj model daleko od savremene tehnologije, 92,5 hvata bez smetnji, a Marko najviše voli da čuje...

"Standardno Gorica i Dragan i Brakus, šta ja znam i ovaj novi profesor Banjčević, ovaj impresivni, on je super baš“, kazao je Marko Nikolić.

I dok je nekada imperativ bio imati što veći model sa što više dugmića, sada se sve rešava jednim tasterom na aparatima veličine prsta. Ideja je da se kroz izložbu podsetimo kako su nekada izgledale zvučne kutije, kaže Gorica Nešovic, direktorka programa Radija B92.

"Radio-aparati, kad ih gledaš kroz prošlost, oni su se stvarno jako menjali. Sada možeš na ovako malom nekom đavolu da slušaš, a nekada su bili veliki i što je bio veći to je imao bolji zvuk“, rekla je Gorica Nešović.

Izložba je samo početak proslavljanja dve decenije postojanja. U petak ,15. maja, na dan kada je pre 20 godina B92 rođen, radio će izaći u Pionirski park i odatle emitovati svoj specijalni slavljenički program.

"Radićemo program čitav dan iz prikolice od 6 ujutro pa do 5 po podne. Biće i gostiju. Svi koji budu bili zainteresovani da dođu da nam čestitaju, da malo popričaju, da se posluže, mogu da svrate tog dana do pet. Nismo hteli akciju da zovemo +Čekamo vas napolju' da se ne bi drugačije protumačilo, ali radio će biti napolju“, kazala je Gorica Nešović.

Pre 20 godina džingl koji je označavao početak centralne informativne emisije Radija B92 tada su mogli da čuju samo stanovnici šireg centra prestonice, dve decenije kasnije B92 je najslušanija radio-stanica u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: