SNS i predstavnici Forin ofisa

Predsednik SNS Tomislav Nikolić izjavio je da je dobio čvrsta uveravanja da Velika Britanija neće ni na koji način uslovljavati Srbiju.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2009.

15:29

Default images

"Veoma smo zadovoljni time što se osetilo da je Forin ofis i cela Evropska unija spremna da Srbiji pomogne u teškim vremenima koja su pred nama", rekao je Nikolić novinarima posle sastanka sa direktorom za evropske političke poslove u britanskom Forin ofisu Timom Hičensom u sedištu Srpske napredne stranke.

On je rekao da je na sastanku kom je prisustvovao i ambasador Velike Britanije Stiven Vodsvort, tražio pomoć za nastupajuću krizu koja će, kako je istakao, građane Srbije potpuno osiromašiti i koja bi mogla da izazove socijalne nemire.

Nikolić je rekao da je britanske zvaničnike upoznao sa istorijatom stranke, ciljevima - političkim i ekonomskim, odnosu prema političkim partnerima i parlamentarnim izborima kao jednom od načina za rešavanje krize, kao i sa pitanjem Kosova i Metohije.

"Jasno smo im stavili do znanja da Srbija ima dva cilja - jedan je saradnja sa Rusijom, Kinom, Indijom, arapskim svetom i latinskom Amerikom, a drugi je članstvo u EU", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: