Kreditom pokrenuo perionicu

Goran Lučić iz Sremske Mitrovice pomoću “start ap“ kredita otvorio je servis za pranje i peglanje, zahvaljujući kom zarađuje za život.

Izvor: B92

Nedelja, 12.04.2009.

01:44

Default images

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta Goran u nemogućnosti da nađe posao, odlučio se da započne privatan biznis. On je od republičkog Fonda za razvoj pozajmio 1.200.000 dinara na pet godina. Ovim novcem kupio je profesionalnu veš mašinu, sušaru i valjak.

Goran kaže da za mesečne troškove, plate radnika i kredita, treba da izdvoji 150.000 dinara nakon čega mu ostane dovoljno novca za životne potrebe ali ne i za rešavanje stambenog pitanja.

“Uz pomoć Interneta sam došao na ideju da je posao perionice - kao zanatskog posla gde nema potrebnog velikog znanja, mala ulaganja – poprilično profitabilan, kako su drugi objasnili. Mušterije su nam najviše mladi bračni parovi koji imaju nezgodno radno vreme, do pet-šest, ugostiteljski objekti“, priča on.

Marija Novaković, radnica u servisu kaže da je zadovoljna. Posao joj ne predstavlja problem jer je u prethodnim firmama radila i mnogo teže stvari.

“Pa čula sam da traže radnika i ja sam došla i pitala preko jedne moje koleginice, što sam ranije radila s njom, i ona mi je rekla i tako“, kaže Marija.

Goran u svojoj firmi ima zaposlene još dve radnice i kaže da mu nije bio problem da nađe kvalitetnu radnu snagu.

“U Sremskoj Mitrovici je pre nekih par godina postojala Dijana – proizvodnja kožne obuće – i jako puno žena se ovde bavi poslom krojača, tako da te žene znaju ujedno i da šiju, i da peglaju“, navodi on.

U Sremskoj Mitrovici ima tri ovakva servisa, ali Goran kaže da mu konkurencija ne predstavlja problem jer voli da radi, a očekuje da radeći privatno što pre obezbedi sebi samostalnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: