Usvojene tri ustavne žalbe

Ustavni sud Srbije usvojio je ustavne žalbe trojice građana zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.04.2009.

14:28

Default images

Žarko Željug iz Starih Banovaca uložio je ustavnu žalbu zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku i to u parničnom postupku koji se od 1995. godine vodi pred Opštinskim sudom u Staroj Pazovi, smatrajući da je "nedopustivo da sudski postupci traju ovoliko dugo i da se pretvaraju u zatvoreni krug nemoći i bezakonja".

Đen Išpanović iz Sombora podneo je ustavnu žalbu zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku u postupku koji se vodi u parničnom predmetu pred Opštinskim sudom u Somboru od 1994. godine.

Sud je uvažio ustavnu žalbu Blagoja Vržogića i utvrdio da je Opštinski sud u Kladovu povredio njegova prava, zbog neopravdano duge parnice koja je po tužbi za naknadu štete vođena pred tim sudom 15 godina.

Ustavni sud naložio je da se i u tom postupku preduzme sve što je neophodno kako bi se parnica što pre okončala, a trojica građana imaju pravo i na naknadu štete koju će utvrditi nadležna komisija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: